Pasen en Corona, een tijd voor reflectie - Emotie-eten de Baas

Pasen en Corona, een tijd voor reflectie

 width=Thuis werken, weinig sociale contacten, niet naar de sportschool, geen borrel met de meiden, of heel hard werken in de zorg en daarna direct naar huis, je kinderen onderwijzen, vermaken of uit elkaar houden. Het blijft een vreemde situatie.

Veel dingen die vanzelf sprekend waren, kunnen niet meer. Dat is wennen en soms lastig.

De Corona-periode kan ook veel zorgen opleveren. Over je eigen gezondheid, die van je ouders, je naasten. Over je kinderen die niet naar school kunnen en hun vriendjes missen. Of over je inkomen. Mogelijk terechte zorgen.

Wellicht komt je hele leven in een ander perspectief te staan. Er is sprake van ‘iets dat groter is dan wijzelf’. Tijdens mijn therapie-opleiding heb ik moeten leren ‘buigen voor wat groter is dan ikzelf’. Of te wel: niet alles in het leven blijkt maakbaar of te veranderen. Soms is het een kwestie van ondergaan of schikken. 

Deze periode en ook zeker Pasen kan een goed moment zijn om na te gaan wat je nu ECHT wilt in het leven.

Pasen gaat in de Christelijke traditie over het overlijden en wederopstanding van Jezus. Volgens deze traditie betekent Pasen ondermeer dat wij als mensen opnieuw kunnen beginnen.

Wat een inspirerende gedachte. Voor mij combineert dit goed met de Corona-crisis. Het is een tijd van verstilling, van terugtrekken, van minder contacten en meer gerichtheid opjezelf of je gezin. Dat blijkt, naast lastig, voor veel mensen ook heel prettig te zijn. Veel minder gejaag, minder vluchtigheid, minder prikkels, minder MOETEN.

Mijn uitnodiging: gebruik de tijd van Pasen om te voelen:

-wat je wilt HOUDEN

waar je MEE WILT STOPPEN

-wat je MEER in je leven wilt

-welke NIEUWE activiteit of invulling in je leven je wilt oppakken..

Grote kans dat een groot aantal mensen na de Corona-restricties, niet terug gaat naar het oude leven.

Hoe zou dat zijn, om daar over na te denken? In plaats van zoals vanouds druk bezig te zijn met de juiste boodschappen voor een Paasbrunch, of te veel calorierijke paaseitjes eten.

Hoe zou het zijn om je wensen om een moestuin, opleiding of hobby te beginnen nu serieus te nemen?

 

Als jij of je naasten toch behoefte hebben  aan de gebruikelijke Paasrituelen of aan een ‘gezellige’ Paassfeer in huis

-kies voor een mooie paastak die je samen versiert

-plaats een serie gele kuikentjes op je keukentafel

-geniet van een bakje  met narcissen of hyacinten

-ga paaskuikentjes haken, breien of maken van wolpompoentjes

-schilder of kleur samen gekookte eieren. Wij deden dat als pubers nog met oma. LOL!

En die Paasbunch dan? Richt je dit jaar op leuke of goede gesprekken met je gezin en minder op de Paasstol of croissantjes.

Is Pasen in de Corona-tijd voor jou een tijd om je te bezinnen op wat je ECHT wilt in het leven? We lezen je reactie graag.