Nascholing professionals Coachend begeleiden - Emotie-eten de Baas

Nascholing professionals Coachend begeleiden

Wil jij meer Energie na je spreekuur? Je cliënt in actie krijgen? Niet meer trekken aan een dood paard?

Dan help ik je graag via de geaccrediteerde nascholingen.

3 manieren voor Energie na het spreekuur


Eveline van de Waterlaat, Alumni HAN: Hoi Fenna, Ik vond je scholing erg geslaagd. Ondanks dat ik een coach opleiding heb gedaan heb ik toch nog een aantal leuke tips gekregen. Ik las laatst je verhaal in het boek ‘Koplopers’ leuk om te zien dat je zo ondernemend bent. Een goed voorbeeld voor veel andere diëtisten.

Lia Cruiming: Inhoudelijk fijne training met veel praktisch toepasbare oefeningen. Leuke groep met veel interactie.

Janny Hilbrands: Veel ruimte voor individuele inbreng, bijzonder prettige sfeer, Fenna brengt het rustig, duidelijk en met humor.

Specialist worden?

Diëtisten en gewichtsconsulenten komen na het volgen van de 5 scholingsdagen in aanmerking voor de specialistenvermelding ‘Erkend Emotie-eten de baas specialist©. Dat betekent onder meer toegang tot alle documenten en werkbladen voor clienten, PR materialen, promotie via emotie-etendebaas.nl (website, Facebook, Instagram), en korting op terugkomdagen, verdiepingsdagen en webinars.

Een interactieve praktische nascholing

Ken je ze? Cliënten die jou energie geven? Ze zijn open, ze volgen je adviezen op, ze veranderen hun leefpatroon en zijn therapietrouw. Ideale cliënten! Maar wat doe je met cliënten of patiënten die jou energie kosten? Die slachtoffergedrag vertonen? Raak je geïrriteerd? Voel je je moedeloos? Deze cliënten vragen om een andere aanpak: coachende begeleiding.

Coachend begeleiden zorgt voor meer vertrouwen en openheid bij de patiënt. Hiermee komt sneller op tafel waarom het de patiënt niet lukt om gezonder te gaan leven. Onderliggende problemen kunnen besproken worden.“En dan? Dan wordt een beerput van ellende opengetrokken, waar ik niets mee kan!” Fenna Janssen hoort dit vaak van diëtisten en praktijkondersteuners tijdens workshops.

Een coachende stijl wil zeggen dat je de patiënt begeleidt in zijn/haar zoektocht en verandering. Jij hoeft als hulpverlener niet de problemen op te lossen. Luisteren en doorvragen geeft de patiënt vaak al voldoende inzicht om de problemen zelf aan te pakken.

Zie Programma Coachend begeleiden 2021-2022

De resultaten van Coachend Begeleiden

  • Je verkrijgt inzicht in jouw eigen voorkeursrol als begeleider: ben je een Redder, Aanklager of Slachtoffer.
  • Je leert coachingsvaardigheden aan: je leer het proces te bespreken ( ‘Ik voel weerstand’) i.p.v. de inhoud (‘U wilt niet naar de sportschool, houdt u van zwemmen? Wandelen?’).
  • Je krijgt handvatten voor verdieping in je gesprekken, zodat de kern van het probleem boven tafel komt.
  • Je gesprekken worden leuker, gemakkelijker.
  • Je beseft dat je niet iedereen kunt ‘redden’.
  • Energie na het spreekuur! Ook bij ‘lastige’ patiënten.
Deelnemen aan deze nascholing 
 INLOGGEN