Hoe gaat het nu echt met jou? - Emotie-eten de Baas

Hoe gaat het nu echt met jou?

 width=Hoe gaat het nu met jou? En hoe gaat het nu ECHT met jou? Werk je thuis terwijl je ook je kleine kinderen opvangt? Bankhangende pubers 24/7 om je heen die zich mateloos vervelen? Maak je je zorgen om je eigen gezondheid of die van je familie?

Ben je ongerust over je inkomen of dat van je partner? Of werk je 50-60 uur in de zorg met besmette mensen?

Het is een zeer intensieve periode voor ons allemaal. Die veel onzekerheid kan opleveren. Nieuwe aangescherpte Corona-maatregelen komen dagelijks binnen.

Hoe ga jij hier mee om? Verlamt het je? Word je er onrustig van? Ga je Vechten of Vluchten?

Of voel je je redelijk ok, omdat je opeens meer rust hebt, meer tijd voor jezelf en je gezin? Geniet je van je dagen zonder bomvolle agenda?

Vechten kan bijvoorbeeld betekenen dat je heel boos bent op alles en iedereen. Vechten kan ook betekenen dat je in actie komt en zo goed mogelijk voor jezelf, je gezin of anderen gaat zorgen. Misschien heb je je al aangemeld als vrijwilliger.

Of vlucht je? In moedeloosheid, in zorgen? Of vlucht je in eten? Heb je meer de neiging om je onrust te dempen met troostvoer?

Het is allemaal herkenbaar en begrijpelijk. Het heeft ook geen zin om een genadeloos OORDEEL te hebben over je eigen gedachten of gedrag in deze onzekere periode.

Wat ik mezelf en jou gun, is dat we naar onze eigen GEVOELENS, EMOTIES en GEDRAG kijken. Gewoon KIJKEN. Ik merk dat mijn stemming en gemoedstoestand per dag of soms per moment wisselt. Veel sneller dan “voor de Corona”. De ene dag voel ik mij prettig, in het nieuwe rustige overzichtelijke leven, met veel minder contacten, minder werk, geen gereis en minder verplichtingen. De andere dag voel ik me zenuwachtig en een beetje down bij weer aangescherpte maatregelen. Verdrietig dat ik mijn familie een poos niet kan zien. En uiteraard denk ik vaak tussendoor: ‘ik heb nu wel iets lekkers verdiend’.

Hoe lukt het jou om in een mentaal en lichamelijk gezonde stemming en gezond ritme te blijven? Zeker als je nu weinig werkt, thuiswerkt of juist 12-uurs diensten werkt in de zorg of bij de politie. Lukt dat? Of valt het tegen?

Leef en eet je nog of weer redelijk gezond? Lukt het je je oude structuur op te pakken?

Nogmaals mijn uitnodiging: kijk zonder oordeel naar je gevoelens en gedrag. Ben je redelijk goed bezig? Dan is dat super.

Heb je het gevoel dat je ‘ontregeld’ bent, qua structuur en eten? Kijk dan wat je eerste stappen kunnen zijn om weer goed voor jezelf te gaan zorgen. Mogelijk helpt het je om weer op vaste tijden te eten, zoals je ook “voor de Corona-crisis” deed. Wellicht helpt het om weer 7 dagen in de week goed te koken. Om regelmatig pauze te nemen om goed te eten, zoals je altijd gewend was.

De beperkende maatregelen als gevolg van het Corona-virus kunnen nog een hele tijd aanhouden. Nog weken ‘doormodderen’ gaat niet meer. Het is tijd om weer goed voor jezelf te gaan zorgen. 

Als je het gevoel hebt dat je qua eten en emotie-eten hier begeleiding bij kunt gebruiken, wacht dan niet. Je kunt telefonisch of via videobellen begeleiding krijgen bij een van de 20 Emotie-eten de baas specialisten© in het land. Je bent altijd welkom voor een gratis intake-gesprek.

Ik lees graag hoe het nu ECHT met je gaat. Je reactie is welkom.