Onrust is eten? Of is het tijd voor verandering? - Emotie-eten de Baas

Onrust is eten? Of is het tijd voor verandering?

 

Mensen reageren heel verschillend op ons nieuwe leven in Corona-tijd. Er zijn gevoelens van onrust, onzekerheid, verveling, weerstand. Dit alles kan leiden tot terugvallen in je oude patroon van emotie-eten. “Ik verveel me dus ik heb recht op chocola. We kunnen niets leuks doen, dus we hebben chips verdiend. Ik kan niet naar de sportschool, dus dan kan ik net zo goed alles loslaten. Ik heb te weinig structuur in m’n dag, dus het eten is ook een rommeltje”. Allemaal begrijpelijk.

Ondertussen duren de maatregelen al een maand en is er nog geen uitzicht op ’terug naar normaal’. Hoe wil je de komende weken doorbrengen? In onrust, weerstand en stress, met te veel eten?
Of in berusting, met VERDUREN en zoeken naar een nieuw evenwicht. Je focus kan liggen op ergernis en teleurstelling. Je kunt je energie en aandacht ook besteden aan goed voor jou en je naasten zorgen. Dat betekent vrijwel altijd dat je oefent in GELIJKMOEDIGHEID, in zaken van de POSITIEVE KANT bekijken en in STRUCTUUR aanbrengen in je dagelijks leven. Oef. Niet eenvoudig. Wel effectief. Voor mij blijft dit een oefening ;-).
Wat mij hierbij helpt is regelmatig ‘naar binnen gaan’, zeker nu ik minder naar ‘buiten’ kan. Ik neem tijd mijn eigen gevoelens WAAR te NEMEN en nom te VOELEN wat er gaande is in mij. Soms geeft dat rust. Vanuit die rust kan ik beter voelen en besluiten hoe ik een positieve geest kan behouden en gezond in het leven kan blijven staan.
Gelukkig hoor ik ook veel mensen die zich goed voelen bij minder haast, minder MOETEN, minder prikkels. Mensen die ervaren dat ze terug naar de basis gaan, naar wat echt belangrijk is in het leven.
Wat mij betreft is deze periode een tijd van wennen, van een nieuw ritme vinden en van onderzoeken hoe ik na de Corona-restricties wil leven.
Als jij besluit dat deze periode een goede trigger is om gezonder te gaan leven, en je wilt daar begeleiding bij, dan ben je welkom voor een gratis (online) intake gesprek bij een Emotie-eten de baas specialist© in jouw regio. Klik hier voor locaties. 
Fijne Paasdagen gewenst, met tijd voor gezelligheid, mooie paastakken en reflectie.