Sara en Judith eigenaren Emotie-etendebaas.nl

Emotie-eten de baas eigenaren

Judith van Gennip en Sara van Grootel
diëtisten, docenten, ervaren Emotie-eten de baas specialisten

Telefoon: +31(0)6 – 13 92 86 06
E-mail: info@emotie-etendebaas.nl

Aaltje Noordewierstraat 180, 2551 GD Den Haag

KvK : 78635195
BTW: NL861478095B01
Bank : NL 34 INGB 0007 33 45 48 t.n.v. Emotie-eten de baas

Stuur ons een bericht 

De regie weer in eigen handen

Sinds de oprichting van Emotie-eten de baas zijn er door heel Nederland diëtisten en gewichtsconsulenten opgeleid in de methode Emotie-eten de baas. Onze specialisten hebben samen al duizenden vrouwen begeleid om stap voor stap het emotie -eten onder controle te krijgen. Wij weten dat de meeste van onze cliënten al veel diëten hebben gevolgd, alles weten van calorieën en bewezen hebben te kunnen afvallen. Alleen in perioden van stress, onrust of verdriet lukt het niet de gezonde leefstijl vast te houden. Veel vrouwen vallen terug in oude patronen en grijpen naar chips of chocola om lastige gevoelens te dempen. Wij weten hoe verleidelijk het is om een lege batterij en vermoeidheid op te vullen met snacks. Voedingsadvies en recepten voor gezonde maaltijden werken dan niet. Wij weten ook dat als je onderliggende patronen onderzoekt je het emotie-eten definitief achter je kan laten. Dat gunnen we jou ook!

Sinds 2021

Emotie-eten de baas is in 2010 opgericht door Fenna Janssen. Sinds 2015 werken in het land diëtisten en gewichtsconsulenten die zijn opgeleid in de Emotie-eten de baas aanpak en zich Emotie-eten de baas specialist© mogen noemen. Vanaf 2021 zijn wij, Sara van Grootel en Judith van Gennip, de eigenaren van Emotie-eten de baas. We zijn ervaren specialisten© en hebben al honderden vrouwen begeleid om stap voor stap het emotie-eten onder controle te krijgen. We gaan samen verder met leefstijlprofessionals opleiden, omdat het veel voldoening geeft om gezamenlijk zoveel vrouwen te helpen het emotie-eten de baas te worden.

Sara van Grootel

Diëtist, gezondheidswetenschapper en docent

Sinds 2010 werk ik als dietist. Mijn cliënten weten vaak wel wat ze wel of niet moeten eten, maar het lukt niet altijd dit te doen. Afvallen lukt meestal wel; helaas niet altijd met blijvend resultaat. Ook zie ik veel cliënten worstelen met schuld en schaamte na onbedoeld snacken, een laag zelfbeeld en een focus op gebrek aan wilskracht. Diverse scholingen over gedragsverandering en psychologie bij eetgedrag zorgen ervoor dat ik mensen beter kan begeleiden. Ook mijn opleiding tot Gezondheidswetenschapper brengt verdieping.

Sinds 2016 werk ik met het stappenplan van Emotie-eten de baas. Deze methode is in de basis eenvoudig, maar biedt veel aanknopingspunten om de diepte in te gaan. Sindsdien heb ik tientallen vrouwen (en een enkele man) begeleid om stap voor stap het emotie-eten onder controle te krijgen. Ik ben enorm blij als mijn client vertelt dat ze genoten heeft van een stuk chocolade, als ze meer opkomt voor zichzelf, en minder kritisch is als het een dag minder goed gaat. Daar doe ik het voor! Sinds 2019 geef ik scholingen Emotie-eten de baas aan diëtisten en gewichtsconsulenten. Zo kunnen nog meer voedingsprofessionals mensen helpen het emotie-eten de baas te worden.

Judith van Gennip

Diëtist en docent

Mijn praktijk in Leeuwarden richt zich volledig op cliënten die een strijd ervaren met eten. Na zelf de scholingen te hebben gevolgd in 2014 is dat voor mij het moment geweest om mijzelf volledig te specialiseren. Dat heeft mij veel gebracht en ik heb ondertussen veel mensen geholpen om het emotie-eten achter zich te laten.

Cliënten die aangeven niet hun gezonde leefstijl te kunnen volhouden, brengen dat als een voldongen feit. Ze kunnen niet anders zeggen ze. Doordat ik geleerd heb hoe ik dat gesprek kan ombuigen naar een gesprek waarin cliënten wel weer mogelijkheden zien, zie ik mensen echt stappen maken. Dat geeft mij veel werkplezier en heeft geleid tot een goedlopende praktijk. Dat gun ik jou ook! Ik geef dus mijn opgedane kennis graag door.