Ik vertrek - Emotie-eten de baas blijft! - Emotie-eten de Baas

Ik vertrek – Emotie-eten de baas blijft!

Beste oud-client, beste liefhebber van gezonder leven, eind december 2020 neem ik afscheid van jullie. Ruim 10 jaar heb ik mij met hart en ziel ingezet om vrouwen, mogelijk zoals jij, professioneel en stapsgewijs te begeleiden in het onderzoeken en veranderen van hun patroon van emotie-eten.
Honderden vrouwen heb ik  via mijn praktijk en ook via video’s, het boek en het online programma mogen helpen het emotie-eten achter zich te laten. Het was bij iedereen weer een verrassing hoe openheid en rustig onderzoek van emoties leidt tot inzichten. Veel vrouwen werd duidelijk dat leegte opgevuld werd met gevulde koeken, schaamte verdrongen met bonbons, troost gezocht werd in een reep chocola en vermoeidheid weggegeten werd met borden pasta met roomsaus. Zo’n confronterend inzicht is niet prettig. Wel bleek het nodig om verder te onderzoeken wat de echte behoeften op het moment van een snaaibui zijn. Een arm om je heen, een luisterend oor, eten dat klaar staat als je thuis komt i.p.v. de ontbijttroep van je pubers op het aanrecht, een baan zonder overwerk, erkenning of hulp voor je dementerende moeder. Inzicht in deze gevoelens en behoeften zorgen zijn eerste stappen om tot verandering en tevredenheid te komen. Uiteraard is dat niet eenvoudig. Vaak wel doeltreffender dan een zak chips leeg eten.
Ik ben heel blij dat ik zoveel vrouwen heb mogen begeleiden die de durf hebben gehad om hun patroon van emotie-eten diepgaand te onderzoeken. Die ontdekt hebben welke emoties en ‘lastige’ gevoelens ze weg eten. En die nu weten wat hun echte behoefte is. Het is steeds prachtig om te zien dat als je je behoefte aan rust, slaap, erkenning en uitdaging vervult, dat de behoefte aan troost-eten grotendeels vervalt.
Dank, veel dank, voor alles wat jullie gedeeld hebben, de stappen die jullie gezet hebben en het vertrouwen in mij.
Ik vertrek en Emotie-eten de baas blijft! Sinds 2012 zijn er honderden dietisten en gewichtsconsulenten opgeleid. Een aantal heeft zich ontwikkeld tot Emotie-eten de baas specialist©. In jouw regio ben je welkom voor een gratis intakegesprek en begeleiding door een Emotie-eten de baas specialist©. Klik voor de locaties.
Met pijn in mijn hart neem ik eind december afscheid. En in het volste vertrouwen, aangezien de zeer ervaren Emotie-eten de baas specialisten© Sara van Grootel en Judith van Gennip Emotie-eten de baas verder gaan ontwikkelen.
En waar ga ik naar toe? Sinds 1,5 jaar verblijven mijn man en ik parttime op Ecolonie, een ecologische woon-werkgemeenschap en vakantiebestemming in Noord Oost Frankrijk. Deze leefwijze heb ik met plezier gecombineerd met Emotie-eten de baas. Vanaf 2021 richt ik mij volledig op mijn nieuwe passie: het mee helpen opbouwen van een ecologische gemeenschap in Noord Nederland.
Dank, veel dank. Het ga je goed!