Donkere dagen? Maak ze lichter! - Emotie-eten de Baas

Donkere dagen? Maak ze lichter!

De Sint is alweer vertrokken naar het zonnige Zuiden. Of misschien is de Goedheiligman dit jaar wel helemaal niet afgereisd naar het koude Noorden!

We zijn beland in de Donkere dagen voor Kerst. Voorheen was dit vaak een drukke periode, met Kertsborrels, veel boodschappen halen en Kerstetentjes.

Nu “mogen we niets meer”, zo verzuchten veel mensen. “Dan halen we de GEZELLIGHEID” maar in huis.

Goed plan! Vooral als je kiest voor gezelligheid in de vorm van:

*overdadige Kerstversieringen

*tijd nemen voor bijpraten met je gezin, familie of buren

*samen een bordspel doen, puzzelen of de hele dag lummelen

*samen pizza’s maken

*genieten van een boek, een mooie film.

Het thuis gezellig maken kan dus op veel meer manieren dan samen kerstkoekjes, banketstaven en borrelhapjes eten. Samen iets doen levert veel meer VERBINDING op, meer lol en een beter gevoel. Veel lekkers eten kan hier nooit tegenop.

Naast GEZELLIG binnen zitten kun je de DONKERE dagen ook fijner en LICHTER maken door iedere dag naar buiten te gaan. Ja, zelfs op de grauwe miezerige dagen.  Inderdaad, niet aanlokkelijk. Een half uurtje wandelen in de kou geeft je wel nieuwe energie. Een rondje fietsen in de zon zorgt gegarandeerd voor een beter humeur. En wat zo leuk is, als je buiten actief bent geweest, dan is dat vaak de stimulans om nog even de Kerstkaarten te schrijven, je administratie af te handelen of de badkamer schoon te maken. Je weet hoe voldaan je je voelt als die klussen weer gedaan zijn.

Hoe breng jij meer LICHT in je dagelijks leven?