Zomer, een tijd voor bezinning - Emotie-eten de Baas

Zomer, een tijd voor bezinning

 width=Zomer! Voor veel mensen tijd om afstand te nemen van de dagelijkse routine. De periode om te genieten in een heerlijk zonnig vakantieoord, om actief te zijn in de natuur, om te helpen bij een vrijwilligersklus of om relaxed in en om het huis te vertoeven.

Mijn uitnodiging is deze periode ook te gebruiken om na te gaan wat je nu echt belangrijk vindt in het leven. Wat zijn jouw waarden?

Bijvoorbeeld voldoende tijd voor jezelf of je gezin te hebben, zinvol werk verrichten, een inspirerend voorbeeld zijn, fit en gezond zijn, financieel gerust zijn, cultuur in je leven te hebben of veel in de natuur zijn. De kans is groot dat je in de dagelijkse drukte niet vaak aan deze waarden denkt. Daarmee ontstaat het gevaar dat hoe je graag in het leven wilt staan ondergesneeuwd raakt in de hektiek van alle dag. Voor mij werkt dat helaas zo. Eén van mijn  WAARDEN is mij RUSTIG en GELIJKMOEDIG voelen. Dat lukt mij beter als ik mijn agenda niet te vol plan. Maar ja. Dit nog even af. Vanavond dat nog even snel doen….

Gebruik de zomerperiode om na te gaan HOE JE HET LIEFST WILT LEVEN. Wil je fit en energiek zijn? Tevreden? Jezelf blijven ontwikkelen? Verbinding voelen met anderen?

Als je een paar waarden weet, ga dan bij elke afweging na of een keuze je dichter bij je waarde brengt of jou er vandaan haalt. Je wilt bijvoorbeeld relaxed in het leven staan. Accepteer je dan toch die spoedklus vlak voor je vertrek naar Frankrijk of ga je rustig met je kinderen de caravan inpakken. Je wilt fit en gezond zijn. Ga je dagelijks genieten van ijsjes, wijntjes en luieren of combineer je dit iedere vakantiedag met een uurtje bewegen?
 width= Zie de video voor mijn ervaringen met leven naar mijn waarden. Dat blijkt niet altijd mee te vallen.
Waarom is LEVEN naar je WAARDEN belangrijk? Wij zien als Emotie-eten de baas specialisten© veel mensen die te veel gaan eten omdat ze:
-uitgeput zijn door het zorgen voor hun dementerende moeder
-gestrest zijn van al het overwerk
-balen dat ze nauwelijks tijd voor zichzelf hebben
-onrustig zijn omdat het in het gezin niet soepel loopt
-zich alleen voelen en te weinig waardevolle contacten hebben
Als je in je dagelijks leven niet vervuld raakt met zinvolle dingen, dan is de kans groot dat je gemis en leegte ervaart. Dit is voor veel mensen een aanleiding om naar eten te graaien. Het gemis en de leegte willen opgevuld worden.
Als je je vervuld voelt, doordat het lekker gaat met je gezin, omdat je interessant werk hebt, omdat je voldoende tijd in de natuur of met je vrienden doorbrengt, dan heb je geen troostvoer nodig.
Kijk dus welke waarden voor jou op lange termijn belangrijk zijn. Ga na welke stappen je per dag kunt zetten om hier dichter bij te komen. Dat zorgt voor vervulling.

Welke waarden zijn voor jou belangrijk? Welke stappen zet jij om dichter bij je waarden te komen? Deel het met ons en maak kans op een gratis exemplaar van het boek “Liefde in plaats van chocola”.