Wat verlang jij van de Sint? Een enkeltje Spanje? - Emotie-eten de Baas

Wat verlang jij van de Sint? Een enkeltje Spanje?

 width=

Wat zou jij het allerliefste krijgen van Sinterklaas?
-badschuim?
-2 chocoladeletters en 10 marsepeinen muizen?

Of heb je eigenlijk een schreeuwende behoefte aan:
-een zak met kant- en klaar gekochte cadeaus voor de hele familie, inclusief persoonlijke gedichten?
-drie dagen uitslapen?
-een nieuwe geliefde?
-een dag yoga of mediteren?
-kinderen die altijd vrolijk zijn?

-een enkeltje naar het warme Spanje?
-een man die zegt: ‘schat wat heb je dat weer goed gedaan’?
het boek “Liefde in plaats van chocola”?

het boek “Afvallen door groeien” van Paula Laning?

Bedenk zelf goed wat je het allerliefste zou ontvangen en meld dit aan Sinterklaas, de Kerstman of je naasten. Schrijf op je verlanglijst: i.p.v. chocoladeletters wil ik graag samen een dagje naar het strand, dat iemand anders dit weekend kookt, een vriendin uitnodigen voor de film, met het hele gezin wandelen in het bos”. Door je wensen duidelijk te benoemen vergroot je de kans enorm dat je wensen vervuld worden. Is dat niet egoïstisch? Nee, dat vind ik niet. Ik vind dat het helderheid schept voor jou en je naasten als je je verlangens uit. Dat wil nog niet zeggen dat je wensen ook daadwerkelijk vervuld worden.

Uit gemakzucht je wensen niet kenbaar maken en genoegen nemen met de te verwachten chocoladeletter is jammer, vooral als je baalt van de 730 kcal die je er gratis bij krijgt.

Als je wilt afvallen en als je het emotie-eten onder controle wilt krijgen, dan kan de decembermaand lastig zijn. Bedenk iedere dag weer rustig of je goed voor jezelf gaat zorgen of dat je gaat snoepen van banketstaven, pepernoten en chocoladeletters omdat die ‘er nu eenmaal bij horen’.

Tip 1 van een december maand zonder extra kilo’s: geef aan wat jij het allerliefste wenst en bedank voor de chocoladeletters, choconoten en marsepeinen muizen

Kies voor ‘Liefde in plaats van chocola’. Maak helder wat je graag ontvangt. Wie weet krijg je het van Sinterklaas. Zo niet, dan is er niets aan de hand. Je hebt dan een mooie concrete lijst van wensen voor de komende weken. Je bent van harte uitgenodigd om je wensen zelf in vervulling te laten gaan ;-).

Wat zou jij het allerliefste willen ontvangen deze week? Laat je reactie hieronder achter. De leukste reacties leveren jou het boek “Liefde in plaats van chocola” of het boek “Afvallen door groeien” op.