Zo voorkom je de Sint Maarten Verleidingen - Emotie-eten de Baas

Zo voorkom je de Sint Maarten Verleidingen

 width=Sint Maarten, een mooie traditie in delen van Nederland. Aubades van peuters, kleuters, scholieren en pre-pubers worden beloond met snoep.

Hoe werkt dat voor jou? Zijn de displays met mini-Marsjes al 2 weken te verleidelijk voor je? Heb jij al een zak mini-Milky Ways op ruim voor Sint Maarten? Eet je de week na 11 november nog iedere dag snoep en Marsjes omdat je te ruim had ingekocht? Of snoep je stiekem iedere dag uit de goed gevulde snoeppotten van je kinderen?

Herken jij jezelf als Verleidingseter? Dan zijn november en december vast uitdagend voor je. Sinterklaassnoepgoed lacht je vanaf eind augustus al toe in de supermarkt. Sint Maarten kan ook zo’n lastige dag zijn.

Als je last hebt van Emotie-eten kan deze periode ook een beproeving zijn. “Als ik eenmaal begin met snoepen, dan is er geen houden meer aan”. Of “als ik toch al in de fout ben gegaan, dan maakt het allemaal niet meer uit”. Herkenbare gedachten, waarbij de logica soms ontbreekt.

Tips van onze clienten om de Sint Maarten verleidingen te weerstaan:   

-koop kleine kado’tjes, zoals potloodjes, pennen, gummen i.p.v. snoep dat je zelf deels opeet.

-koop snoepgoed dat je zelf echt niet lust, zoals zakjes Haribo of lollys.

-geef doosjes rozijnen

-als je toch voor snoepgoed kiest, koop het max een dag van te voren. Anders begin je gegarandeerd zelf aan de mini-marsjes.

-ga 1,5 uur sporten rond lampiontijd …. niet zo aardig. wel effectief.

-neem al het overgebleven snoepgoed mee naar je werk.

-besluit dat al dit snoepgoed alleen voor de kinderen is. Niet voor jou. Punt. Dat geeft veel rust.