Verleidingseter of Emotie-eter test - Emotie-eten de Baas

Verleidingseter of Emotie-eter test

Verleidingseter of Emotie-eter TestBen jij een Verleidingseter of Emotie-eter? Of denk je dat je beide bent, zoals een groot deel van onze cliënten zuchtend concludeert. De Emotie-eten de baas specialisten© begeleiden met name vrouwen die het emotie-eten onder blijvend onder controle willen krijgen, zodat het afvallen gemakkelijker gaat. En zodat het gewicht er ook af blijft! Hoe lukt het deze vrouwen om het emotie-eten onder controle te krijgen?

We starten altijd met de Test Emotie-eter of Verleidingseter

 
Situaties waarin een emotie-eter gaat eten:
1. Op een feestje houd ik me keurig in, thuis duik ik de koelkast in en snaai alsnog
2. Als ik moe ben, dan vul ik mijn lege batterij met troosteten

 
Verleidingseters herkennen zich mogelijk in onderstaande:
3. In een wokrestaurant kan ik mij slecht beheersen, dan schep ik vier keer op
4. Wijn en hapjes op een borrel? Nee zeggen vind ik heel moeilijk

 

Test Emotie-eter of Verleidingseter: Vul je test met 20 vragen in. Het kost je maximaal 5 minuten.

Hoe scoor jij op de test? Ben je vooral een emotie-eter? Een verleidingseter? Of scoor je op beide hoog, zoals een groot deel van onze cliënten?
Als je hoog scoort en je wilt afvallen, dan is het nodig om eerst het patroon van emotie-eten of verleidingseten te onderzoeken en te veranderen. Het heeft geen zin om een 1000 kcal dieet te volgen, om crackers met rosbief of rookvlees te eten, om de hele dag op wortelen te kauwen als je bij de eerste de beste verleiding overstag gaat en op een verjaardag toch gebak, wijn en 7 hapjes neemt. Streng lijnen maakt de verleidingen alleen maar groter.

Als je jezelf uithongert, dan is het ook veel moeilijker om een snaaibui te weerstaan. Je humeur daalt vaak bij een streng dieet. Als je jezelf zielig vindt omdat je haast niets mag eten, als je sneller geïrriteerd bent, dan lok je je eigen eetbuien eigenlijk uit.

Wil jij afvallen? Begin dan met het onderzoeken van je eetpatronen. Als je hierbij begeleiding wilt, dan ben je welkom. Beloof ons in ieder geval dat je niet streng gaat lijnen. Daarmee raak je namelijk van je pad af.

Hoe scoor jij op de test? Ben je vooral een emotie-eter? Een verleidingseter? Deel het met ons en maak kans op een gratis boek “Liefde in plaats van chocola”.