Tevreden over 2018? Wat ga je veranderen in 2019? - Emotie-eten de Baas

Tevreden over 2018? Wat ga je veranderen in 2019?

 width=Einde van het jaar, voor mij altijd een periode om terug te kijken op het afgelopen jaar. En om na te denken over het komende jaar. 

Was 2018 een goed jaar voor jou? Zo ja, waar ben je tevreden over? Over je gezondheid, je werk, de verbinding met anderen, je energie, tijd die je beschikbaar had voor je naasten, inspirerend werk? Wauw, dat zou fantastisch zijn, als je blij was met al deze zaken in 2018. Dan ben ik een beetje jaloers op je.

Dit jaar had ik last van mijn lijf. Of beter, mijn lijf had last van mij, mijn sterke wil om maar door te blijven gaan. Mijn ambitieuze geest ziet overal kansen om nog leuker werk te doen, nog meer vrouwen te helpen, nog meer scholingen te organiseren. Allemaal zinvol en inspirerend. Helaas, kwaaltje hier, blessure daar, net te vaak een gejaagd gevoel en moe, vaak moe!!

Mijn lijf is in 2018 duidelijk in protest gegaan. De (overgangs)jaren gaan blijkbaar tellen. Het hoge leeftempo van de afgelopen jaren lukt niet meer. Zucht. Herkenbaar?

Wat ik in 2019 anders ga doen? Beter naar mijn lijf luisteren en onderzoeken hoe ik van mijn blessures en vermoeidheid afkom. Rust, Reinheid en Regelmaat – al jaren mijn mantra voor jou en mij – ga ik nog beter aanhouden.

Hoe staat het bij jou? Zijn er zaken waar je nog niet tevreden over bent? Over je gezondheid, energie, gewicht, eetpatronen, balans, tijd voor jezelf?

Wat ga jij in 2019:

*MINDER doen

*MEER doen

*ANDERS doen

Laat het hieronder weten en maak kans op het boek Liefde in plaats van chocola.

Als je hier plannen voor maakt, maak dan realistische plannen. Dus niet in de categorie GOEDE VOORNEMENS die vaak veel te streng zijn. Dit leidt gegarandeerd tot ‘falen’, schuldgevoel en stress. Dat zijn helaas vaak aanleidingen om dan ‘de boel maar de boel te laten’ en weer in je oude minder gezonde gewoonten terug te vallen.

Bedenk hoe je je in 2019 wilt voelen, trots, energiek, gezond, slank en maak daarna een overzicht wat je iedere maand gaat doen om dit te bereiken. Je wilt fitter worden? Wat ga je in januari doen? Besluit niet om 3 x per week naar de sportschool te gaan als je nu heel weinig beweging hebt. 3 x per week een half uur wandelen en 1 x per week naar de sportschool klinkt realistischer. Plan in een schema of in je agenda per week en dag het wandelen, fietsen of de sportschool.

Wil je het emotie-eten achter je laten? Ga dan in januari alsjeblieft niet op dieet. Dat leidt tot stress en hongergevoelens. Inderdaad triggers om weer te gaan snaaien. Maak ook hiervoor realistische plannen. Bijvoorbeeld: in de eerste week van januari eet ik ’s avonds 1 lekkere koek om 20.00. Daarna eet ik niets meer. Chips eet ik alleen op zaterdagavond.

Kun je inspiratie en begeleiding gebruiken?

Op 2 januari 19.00 ben je welkom bij de Facebook Live sessie op de “FB-pagina Emotie-eten de baas, dat lukt jou ook”. Dan gaan we samen realistische plannen maken voor een gezonder 2019! Zie ik je daar?