Sanne Kramp - Emotie-eten de Baas

Sanne Kramp

Sanne Kramp

Diëtist, Toegepast psycholoog en Emotie-eten de Baas specialist

Ook groepsprogramma
Ook workshops
Werkgebied: Groningen
Telefoon: 06-502 858 51
E-mail: info@sannekramp.nl

Over Sanne

Je leven inrichten zoals jij het wil. Vrij van eetgestoorde gedachten, schuldgevoelens, calorieën tellen, eetbuien, gejojo en crashdiëten. Daar richt ik me op in contact met mijn cliënten. Na de middelbare school heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en ben aan de slag gegaan als diëtist bij Diëtheek Groningen. In de praktijk merkte ik dat focussen op alleen gezonde voeding niet voldoende was om een blijvende verandering teweeg te brengen in het eetgedrag van mijn cliënten. Ik besloot de opleiding toegepaste psychologie te gaan doen om dieper in te kunnen gaan op de onderliggende patronen van het eetgedrag. In deze periode heb ik voor Indigo Drenthe verschillende cursussen gegeven, waaronder de cursus Wijs met je lijf voor mensen met beginnende eetstoornissen. Om mij verder te ontwikkelen heb ik daarnaast verschillende scholingen gevolgd omtrent gedragsveranderingen, waaronder kortdurende oplossingsgerichte therapie (KOT), accceptatie en commitment therapie (ACT) en ben ik geschoold tot emotie eten de baas specialist.

De basis van het werk dat ik doe is gericht op gedragsverandering. Mijn cliënten komen binnen met een hulpvraag betreffende hun eetgedrag; ze willen blijvend afvallen, een gezond voedingspatroon ontwikkelen, loskomen van een (beginnende) eetstoornis of ongezonde eetpatronen doorbreken. Bij bijna alle mensen die bij mij binnenkomen wordt hun leven beheerst door eten. Ze wéten hoe het zou moeten, maar toch lukt het niet om die vicieuze cirkel te doorbreken. Diëten, afvallen en aankomen. Schuldgevoelens en teleurstellingen. Hoop en wanhoop. Ik zie het iedere keer opnieuw.

Ik geloof er in dat de weg naar blijvende verandering via bewustwording en inzicht loopt. Je kunt nog zoveel calorieën tellen, diëten doen of goede voornemens hebben; als je je niet bewust bent van de onderliggende patronen, van de werkelijke reden waarom je eet of niet eet, zul je geen lange termijn succes boeken. Tijdens zowel individuele consulten als groepsbijeenkomsten richt ik me altijd op inzichtelijk krijgen waar eetgewoontes vandaan komen. De basis blijft het streven naar een gezonde, volwaardige voeding. Vaak is eten een manier om gevoelens te dempen. Net zoals roken, drinken of sporten daar voor gebruikt kunnen worden. We doen het allemaal; even weg willen van wat we werkelijk voelen in ons lichaam. Het is te pijnlijk, te verdrietig, te overweldigend, te eenzaam. En dus grijpen we naar dat stuk chocola, verliezen ons in Netflix of gaan keihard sporten. Wat kan helpen om uit die vicieuze cirkel te stappen, is inzicht krijgen in wat we doen en waarom en wat onze werkelijke behoeftes zijn.

Samen met jou sta ik stil bij je gewoonten en gedrag om vanuit daar in beweging te komen. Doordat je inzicht krijgt in je eetgewoonten, heb je meer grip op je gedrag. Er ontstaat ruimte voor de dingen die je écht belangrijk vindt en eten beheerst niet langer je leven.

 

Review van een client

“De rol van Sanne is in dit traject voor mij erg belangrijk geweest. Haar manier van communiceren, van (open) vragen stellen, tot het komen van de kern van iets vond ik erg prettig. Ook al waren we met een groep, Sanne had van ieder apart goed door wat er speelde. Daarbij heb ik vertrouwen in wat Sanne zegt. Ze verkoopt geen nonsens als ‘je mag nooit meer…..’ vul maar in. De informatie die ze geeft is grotendeels wetenschappelijk onderbouwd en als ze iets niet weet dan zegt ze dat ook. Daardoor vind ik haar geloofwaardig.”

Agenda

Momenteel geen training/workshop gepland.

Agenda

Momenteel geen training/workshop gepland.