Marleen van der Gragt - Emotie-eten de Baas

Marleen van der Gragt

Marleen van der Gragt

Diëtist en Emotie-eten de baas specialist

Werkgebied: Alkmaar
Telefoon: 06 43 56 45 47
E-mail: info@haptonomischdietist.nl

Over Marleen

Sinds 2003 ben ik werkzaam als diëtist en heb ik veel ervaring opgedaan binnen de gezondheidszorg. Maar ik liep regelmatig tegen hetzelfde probleem aan, want de échte reden van emotioneel eetgedrag pak je niet aan met aanpassingen in het eetpatroon. Hierbij is het van belang om een laag dieper te kijken! Om mij hier specifiek op te kunnen richten, heb ik de studie Haptonomisch Professional en de scholing ‘Emotie-eten de Baas’ gevolgd.
Want hoe zit je eigenlijk in je vel? Neem je door de hectiek van alledag nog wel de tijd om goed naar je lijf te luisteren? Hoe lastig is dat, als in het dagelijks leven veel ballen hoog hebt te houden.
Samen staan we even stil, bij jou, bij het eetgedrag en de signalen die je lichaam jou geeft. Wat is de reden dat die reep chocolade of die zak chips zo onweerstaanbaar lijkt? Door middel van oefeningen vanuit de haptonomie en ‘Emotie-eten de Baas’ ben je beter in staat jouw emoties te voelen en te vertalen, grenzen te stellen, meer in staat om je behoeftes te leren kennen en meer in balans te komen. Hierdoor ben je veel beter in staat om het eetgedrag te veranderen
Tijdens onze gesprekken wordt maatwerk geleverd en stem ik mij af op jou. De oefeningen worden ook geheel op jou afgestemd. En maak je geen zorgen, want de weegschaal komt niet in beeld. Dat getalletje op de weegschaal is niet waar ’t echt om gaat!
De gesprekken vinden wandelend plaats in een rustige, natuurlijke omgeving. Door te wandelen in de natuur worden de zintuigen meer geprikkeld waardoor je uit je hoofd gaat en meer in je gevoel komt. De natuur werkt rustgevend, waardoor je je meer kunt ontspannen en het gesprek minder beladen zal aanvoelen. Dit zal het gehele proces positief beïnvloeden.
Wandel je mee?

Recensie van Sonja:
“Van té lekkere koekjes naar wat ik diep van binnen echt blijk te voelen. Wat was dit een bijzondere reis! Als moeder van twee kinderen en eigenaar van een onderneming, ben ik erg geneigd om door te gaan en niet stil te staan bij mijzelf. De begeleiding van Marleen heeft mij belangrijke inzichten opgeleverd waar ik nu mee verder kan. Daar ben ik haar echt dankbaar voor!”

Agenda

Momenteel geen training/workshop gepland.

Agenda

Momenteel geen training/workshop gepland.