Lieke van Soest - Emotie-eten de Baas

Lieke van Soest

Lieke van Soest

Diëtist, Emotie-eten de Baas specialist

Werkgebied: 's-Heerenberg, Varsseveld
Telefoon: 0653825503
E-mail: info@liekevansoestdietist.nl

Over Lieke

Tijdens mijn opleiding als diëtist vond ik gedrag al erg interessant, waarom doen we zoals we doen   als mens en wat ligt hieraan ten grondslag. Samen met de cliënt kijken naar de dieperliggende patronen van het eetgedrag vind ik waardevolle toevoeging aan mijn werk, zodat de cliënt inzichtelijk krijgt wat de triggers zijn om meer te gaan eten. Het is fijn om te werken vanuit een open houding, kijkend naar het geheel van de mens, zonder dat beruchte ‘wijzende vingertje van de diëtist’.

In 2020 ben ik begonnen met de specialisatie tot Emotie-eten de baas specialist, voor de verrijking van mijn kennis en ervaring. Een zeer waardevolle post-Hbo die mij veel heeft gebracht, zoals praktische handvaten die ik heb kunnen toepassen in mijn praktijk.
Gewichtsreductie op korte termijn is vaak haalbaar, maar het volhouden op lange termijn blijkt voor vele een uitdaging door bv tegenslagen/stress of emotionele gebeurtenissen. Vanuit deze begeleiding werken we samen naar inzicht, bewustwording en hierdoor gedragsbehoud op lange termijn. Je gaat weer ervaren om te genieten van eten zonder schuldgevoel, het doorbreken van de vicieuze cirkel en je leert bewuste keuzes maken door dichterbij jezelf te blijven staan.

Zie ik jou bij mij op de praktijk? Neem contact met me op voor afspraak.

Recensie van Monica:

“Negen maanden geleden ben ik na verwijzing van de huisarts terecht gekomen bij Lieke van Soest. In het verleden heb ik vaker ’n diëtist bezocht maar daarmee had ik niet echt ’n klik.
Samen met Lieke ben ik in gesprek gegaan om te kijken waar het probleem vandaan kwam. De visuele cirkel van emotie-eten waarin ik mij bevond kon ik duidelijk niet doorbreken.

Vanaf het begin af aan is Lieke duidelijk geweest en heeft mij stapsgewijs geholpen. Kijkend naar mezelf, waar het probleem vandaan komt en hoe het op te lossen. Ik heb nu een vast patroon ontwikkeld en niet geheel onbelangrijk we hebben samen bereikt dat mijn medicatiegebruik is afgenomen.”

Agenda

Momenteel geen training/workshop gepland.

Agenda

Momenteel geen training/workshop gepland.