Sint Maarten: kleurpotloden i.p.v. mini-marsjes? - Emotie-eten de Baas

Sint Maarten: kleurpotloden i.p.v. mini-marsjes?

sint-maartensfeest-lampions-kinderenZwaaiend met hun lampion, zelfgemaakt of snel gekocht, alleen, met een groepje of met zenuwachtige ouders in de bosjes, staan ze zingend voor je deur. Peuters, kleuters en pre-pubers. 11 November is, o.a. het Noorden en Oosten van het land, de dag van aubades aan huis, in ruil voor snoep.

Prima deal. Mooie traditie. Heel veel (voorbereidings)pret bij de kinderen. En vooral de allerjongsten aan de deur zijn o zo schattig!

Maar hoe werkt dat voor jou als gastheer of gastvrouw? Ben jij net als ik al de hele week druk met bedenken wat je de lampionlopers gaat geven?

Mandarijntjes i.p.v. snoept klinkt verstandig. Maar met mijn beroep ligt dat te veel voor de hand… en de kinderen zijn er waarschijnlijk niet laaiend enthousiast over. Koop ik 5 of 6 zakken mini-Marsjes? Of toch nog een zak Milkyways erbij? Je weet nooit hoeveel kinderen er komen.

Regen? Dan houd ik twee zakken over. En wie eet al die mini-Marsjes op? Jazeker. Dat leidt vaak weer tot frustratie, schuldgevoelens en inderdaad, een nieuwe snaaibui.

Herken jij jezelf als Verleidingseter”?  Dan zijn november en december vast uitdagend voor je. Sinterklaassnoepgoed lacht je vanaf eind augustus al toe in de supermarkt. Sint Maarten kan ook zo’n lastige dag zijn.

Hoe weersta je dit jaar de Sint Maarten verleidingen:

-koop kleine kado’tjes, zoals potloodjes, pennen, gummen i.p.v. snoep dat je zelf deels opeet.

-koop snoepgoed dat je zelf echt niet lust, zoals zakjes Haribo of lolly’s.

-als je toch voor snoepgoed kiest, koop het max één dag van te voren. Anders begin je gegarandeerd zelf aan de mini-marsjes.

-ga 1,5 uur sporten rond lampiontijd …. niet zo aardig. wel effectief.

-neem al het overgebleven snoepgoed mee naar je werk.

Hoe zorg jij ervoor dat je de Sint Maarten-verleidingen kunt weerstaan?

Deel het hieronder en inspireer ons.