Sint Maarten - wat doe jij met de restanten? - Emotie-eten de Baas

Sint Maarten – wat doe jij met de restanten?

 width=11 november, een topdag voor kinderen. Regen, wind en een steeds zwaardere rugzak trotserend brengen de voorzichtige peuters, enthousiaste kleuters en eigenzinnige pre-pubers een aubade in ruil voor snoep.

Een mooie traditie. En hoe pakt dat uit voor jou als gastvrouw? Heb jij al een zak mini-Milky Ways op de dag voor Sint Maarten? Eet je de week na 11 november nog iedere dag snoep en Marsjes omdat je ruim had ingekocht? Of snoep je stiekem iedere dag uit de goed gevulde snoeppotten van je kinderen?

Herken jij jezelf als Verleidingseter? Dan zijn november en december vast uitdagend voor je. Sinterklaassnoepgoed lacht je vanaf eind augustus al toe in de supermarkt. Sint Maarten kan ook zo’n lastige dag zijn.

Vijf of toch zes zakken mini-Marsjes en Milky Ways kopen? Je wilt niet te weinig hebben, maar als het regent houd je weer 1,5 zak over. En wie eet dat op? Inderdaad! Een kort genoegen en daarna een schuldgevoel en mogelijk weer een eetbui of een week slecht eten … want het is nu toch al verpest. He, dat is jammer van zo’n leuk kinderfeest. Hoe geniet je van dit kinderfeest zonder extra calorieën?

Tips om de Sint Maarten verleidingen te weerstaan:

-koop kleine kado’tjes, zoals potloodjes, pennen, gummen i.p.v. snoep dat je zelf deels opeet.

-koop snoepgoed dat je zelf echt niet lust, zoals zakjes Haribo of lollys.

-geef mandarijntjes….. aiaiai… valt meestal niet zo in de smaak.

-als je toch voor snoepgoed kiest, koop het max een dag van te voren. Anders begin je gegarandeerd zelf aan de mini-marsjes.

-ga 1,5 uur sporten rond lampiontijd …. niet zo aardig. wel effectief.

-neem al het overgebleven snoepgoed mee naar je werk.

Hoe zorg jij ervoor dat je de Sint Maarten-verleidingen kunt weerstaan?

Deel het hieronder en inspireer ons.