Displays met 50% Sint korting en Kerstkransen of gezond koken? - Emotie-eten de Baas

Displays met 50% Sint korting en Kerstkransen of gezond koken?

 width=Laverend tussen de displays met 50% korting op het Sinterklaas snoepgoed rijd ik bijna een Kerststollen toren omver. Ik kan nog net remmen voor de tafel met Kerstkransjes en banketstaven.

Wat een verleidingen in mijn favoriete supermarkt. En tja, sinds begin december heb ik al iets te veel pepernoten en marsepeinen muizen op. Heel erg jammer. Dus dan ‘maakt het nu toch niets meer uit. In januari beginnen we weer met goede moed’.

Herkenbaar? Boodschappen doen in de maand december kan als een ware crime voelen, voor je portemonnee en voor je gezonde gewoonten en gewicht. 50% korting op de Sintspullen, dat kan ik toch niet laten liggen? Dat komt van pas als de (klein)kinderen komen. Tja, en zo ga je weer overstag.

En dat terwijl je je voorgenomen had het deze decembermaand anders aan te pakken!

Dus waar sta je nu? Je weet dat het averechts werkt om veel lekkers in huis te halen. Er is er namelijk maar één die hier veel van eet. Inderdaad. En als je eenmaal begint met het snoepen en snaaien, ja, dan wil je steeds meer van dat zoete of vette comfortvoedsel. Zo werkt dat met je smaakpapillen en hersenen. Je weet het zo goed, maar de verleidingen zijn te groot. Mogelijk heb je al iets te veel gesnoept. Wellicht baal je een beetje dat je toch weer hebt laten verleiden. Misschien ben je niet helemaal blij als je ziet dat de weegschaal de verkeerde kant op gaat of dreigt te gaan.

Hoe zou het zijn als je de komende weken weer gezond gaat eten, met uitsluitend en alleen feestelijke luxe op de twee Kerstdagen. En nou vooruit, ook een oliebol en champagne met Oudjaar. Stel je voor dat je de rest van dit jaar lekker gezond gaat koken, een goede lunch met groentesoep of salade maakt en iedere dag je fruit en schaaltje yoghurt neemt. Hoe goed en trots zou je je dan voelen? Waarschijnlijk ben je dan op 1 januari 2018 gewichtsneutraal de decembermaand doorgekomen. Hoe heerlijk zou dat zijn?

Hoe kom je van snaaien en schuldig voelen weer in je gezonde flow? Drie tips.

1. Negeer alle displays met Sint uitverkoop en Kerstartikelen. Je ziet ze vanuit je ooghoek en je zwaait snel af met je winkelwagen. Denk: deze producten zijn niet voor mij. Ik heb ze niet nodig. Mijn kinderen of bezoek evenmin. Prima dat andere mensen te veel lekkers in huis halen. Ik doe er dit jaar niet aan mee. 

2. Doe je Kerst-inkopen 2 dagen voor de Kerst, niet eerder. Geloof mij, de zalm, aardappelkroketten en zeker de Kerstkransjes, toastjes met Franse kaas en ijs in de vorm van een kerstboom zijn dan nog te koop of worden aangevuld. Haal je eerder je feestartikelen in huis, dan is de kans groot dat een deel op 22 december al op is. 

3. Heb je vrije dagen? Gebruik deze actief. Door nieuwe gezonde recepten uit te proberen, door te wandelen, door naar de sauna te gaan, je fotoboeken af te maken. De verleiding is groot om in huis te gaan cocoonen, met weer lekkere hapjes. Doe het niet. Doe iets actiefs. Daar krijg je veel meer voldoening van.

Wat zijn jouw tips pm te zorgen voor een gewichtsneutrale decembermaand? Deel het met ons, inspireer ons en je maakt kans op een Kerstcadeau: een gratis boek Liefde in plaats van chocola!