Paastak of Paaswandeling scheelt veel calorieën - Emotie-eten de Baas

Paastak of Paaswandeling scheelt veel calorieën

 width=Het staat zo gezellig, zo’n schaal vol gekleurde chocolade paaseitjes. Absoluut! Aantrekkelijk felle kleuren en heerlijke inhoud. Oh ja, die groene heb ik nog niet geproefd. En daar gaat nummer 3 in mijn mond. Inderdaad, bij mijn eerste kopje koffie. De score na 2 mokken koffie, 2 glazen thee in de middag, een paar keer langslopen en ’s avonds koffie en thee op de bank bij de TV? Met het schaamrood op mijn kaken kom ik tot ongeveer 12 eitjes per dag.

Ooooh, dat valt toch mee? Is dat zo? Mijn tandarts, kleding en weegschaal denken daar anders over.

Met circa 40 kcal per stuk levert het gegraai in de ballenbak bijna 500 kcal extra op. Is dat erg? Tja, het is een 1/4 van mijn dagmenu erbij.

En het is zo jammer dat ik 40 dagen voor Pasen niet vast, zoals Katholieken vroeger, maar bijna 40 dagen Paaseitjes eet. Oeps: bijna 20.000 kcal erbij!

 

 

Als je net als ik last hebt van Verleidings-eten (en Emotie-eten als ik moe of zielig ben) dan werkt het als je:

-geen onnodige verleidingen in het zicht legt

-evenmin verleidingen in je keukenkastjes, koelkast of geheime plek hebt

-niet aan de chocolade eitjes begint. De lekkere smaak is een beloning waardoor je er steeds meer van wilt! Dat weten jij en ik al jaren.

Voedingsprofessoren hebben dat ook wetenschappelijk ontdekt, zo vernam ik  op een congres. Toegeven aan de verleiding maakt de ‘graving’ steeds sterker!

“Maar mijn kinderen vinden de schaal met paaseitjes zo leuk”. Tja. Mogelijk vinden jouw kinderen het ook leuk als je huis op een andere manier in Paassfeer komt:

-kies voor een mooie paastak die je samen versiert

-plaats een serie gele kuikentjes op je keukentafel

-geniet van een bakje  met narcissen of hyacinten

-ga paaskuikentjes haken, breien of maken van wolpompoentjes

-schilder of kleur samen gekookte eieren. Wij deden dat als pubers nog met oma. LOL!

En die Paasbrunch dan? Ook zo’n vast ritueel. Uiteraard ook gezellig en een caloriebom dankzij de croissants en Paasbrood. Je kunt gaan brunchen met je familie, maar het hoeft niet!

Ga samen lekker naar buiten. Ga fietsen, wandelen of een Paas Speurtocht houden. Dan kom je trots en voldaan thuis. Dat voelt een stuk beter dan met een te volle buik de Paasbrunch verlaten.

Wat is jouw tip om de paaseitjes buiten de deur te houden? Deel het met ons en inspireer ons tot een gezonde paas periode!