Lijnpoging 37? Zou het nu wel werken? - Emotie-eten de Baas

Lijnpoging 37? Zou het nu wel werken?

“Weer 2 kilo erbij!” “Is dat alles? Ik zit op plus 3,5. IJs, pasta, stokbrood en andere goddelijke koolhydraten. Heerlijk de boel de boel gelaten de afgelopen 6 weken. Geluierd, gelezen, gedobberd in het zwembad. Bas ging bijna dagelijks fietsen in Frankrijk. Hij wel. Nou ik niet, te warm, te zwaar… je kent het wel.  Sportschool? Nee nog niet geweest. Hadden nog zomerrooster, geloof ik”.

“Die kilo’s moeten er wel weer af. Samen doen? Moet lukken binnen een maand. Modifast? Cambridge? Of gewoon zero koolhydraten en alcohol?”

Herkenbaar, dit soort gesprekken bij de koffieautomaat of op het schoolplein? Nederland telt een groot aantal ‘beroepslijners’. Mensen die volgens een vast patroon na een vakantie weer heel streng gaan lijnen en overmatig sporten, om de vakantiekilo’s er af te krijgen. Tada… 5 kilo eraf.Tegen de herfstvakantie zijn ze er zat van. Zou ik ook zijn, van een zero-tolerance beleid. Beetje zondigen. Schuldgevoel. Maakt toch niets meer uit. Gezellige tijd met pepernoten etc komt er aan. Feestdagen….5 kilo erbij. Op 1 januari, nou vooruit 2 januari, begint de cirkel opnieuw. In maart valt het tegen. In april begint het bikini-plan.

Hoe staat het met jou? Ben je gewichtsneutraal de zomer doorgekomen? Gefeliciteerd! Voel je je trots?

Ben je aangekomen? Ga je nu samen met je collega, buurvrouw of schoonzus voor lijnpoging 37? Denk je dat het deze keer wel blijvend werkt?

Fenna Janssen, diëtist en therapeut, namens de Emotie-eten de baas specialisten©, het is zo jammer van al je moeite, tijd en geld om ieder jaar weer een paar keer streng te lijnen, af te vallen, aan te komen en opnieuw te beginnen. Het levert je zoveel frustratie en schaamte op. We gunnen je iets beters.

Wij geloven dat jij je tijd, energie en geld beter aan zinvoller zaken in het leven kunt besteden, zoals je persoonlijke ontwikkeling, je werk of bedrijf, je hobby, je gezin. Vergeet dus lijnpoging 37. Het werkt niet blijvend. Dat heb je al 36x bewezen.

Wil je wel met je gewicht, gezondheid en eetpatroon aan de slag, dan dagen wij je uit om de tijd te nemen om je onderliggende patronen te onderzoeken. Wat maakt dat jij ieder jaar weer perioden hebt waarin je te veel eet. Ben je vooral een strenge lijner die haar eigen mislukking over zich afroept? Ben je een verleidingseter of Bourgondiër die te veel lekkers voorbij ziet komen? Of herken je je als emotie-eter en heb je de neiging om gevoelens van stress, onrust, eenzaamheid of verdriet te bedekken met een deken van chocola?

De komende weken zijn er veel workshops en starten er groepsprogramma’s in het land gericht op het onderzoeken van je onderliggende patronen die maken dat je meer eet dan je van plan bent. Welkom! Ook kun je kiezen voor een gratis intake-gesprek bij een Emotie-eten de baas specialist© in jouw regio.

Wij gunnen jou dat je nooit meer in de vicieuze cirkel van streng lijnen, veel afvallen, keertje zondigen, schuldig voelen, aankomen en weer streng lijnen stapt. Vergeet dus lijnpoging 37 en neem de tijd om van een afstand naar jouw onderliggende patronen te kijken. Onderzoek wanneer jij te veel eet (om 17.30 tijdens het koken), wat je op dat moment voelt (opgebrand, gefrustreerd) en wat je het allerliefste zou willen (dat Bas het eten al klaar heeft staan!!). Wil je aan de slag? Doe mee met een workshop (zie agenda) of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.