Liefde voor chocola(de paaseitjes) - Emotie-eten de Baas

Liefde voor chocola(de paaseitjes)

Liefdevol keek ze naar de paaseitjes. Cappuccino, advocaat, truffel of de ordinaire maar altijd heerlijke hazelnoot.  Oooh en daar een paashaas met strik. Leuk voor de jongste. Tja, die heeft nog geen tanden, maar ja.  Kerstbrood, lekker, ook twee in de kar. Met een lammetje van boter. Oh nee, het heet nu Paasbrood en straks Hemelvaart- en Pinksterbrood.   Ze draalde rond tussen de verse afbakbroodjes, ham met asperge, gevulde pepertjes, gele tompoucen, pluchen kippetjes en strandde bij de geverfde eieren.

En ik? Ik dacht met gezwinde spoed mijn vegetarische schijven, biologische courgette, volkorenbrood, wijn en keukenrollen te halen. Mijn vertrouwde kruidenier bleek echter veranderd in een volgestouwde gele hemel. Extra meters en een behendigheidsrace om mijn kar veilig langs alle paas-kip-eierdisplays te sturen.

De manager stond stralend bij de kassa’s. Yes, 40% meer omzet, zo zag zijn geoefende oog aan de volle karren. Mijn professionele blik zag 60% extra feestcalorieën per kar.

Met mijn zilvervliesrijst, avocado, wijn en volkorenbrood op mijn rug en mijn courgette en keukenrollen in de hand stond ik klaar om naar huis te lopen. “Is dat niet te zwaar voor zo’n tenger vrouwtje als jou?” vroeg mijn buurman bij de kassa. Met zijn forse postuur stapelde hij met gemak een krat bier, een paar flessen wijn, cola, chips, twee paasstollen en 4 zakjes eieren in z’n kar. Dat zou wel lukken met de auto. “Morgen haalt Ans de rest voor al het bezoek. Hier meisje, neem een zakje eitjes van ons. Beter voor jou”. Hij streek bedenkelijk over zijn buik.

“Jij gaat zeker weer fietsen dit weekend?” “Ja, rondje van 30-40 km. Haren in de wind, frisse lucht, hoofd leeg en trainen voor Oostenrijk. Waarschijnlijk ook wandelen rond de plas”. “Wij gaan gezellig gourmetten, zei hij met een brede glimlach. Altijd met Pasen, met de hele familie. Ik denk zelfs twee dagen, als ik zie hoeveel we weer gehaald hebben”.

Paasweekend. De buurman en ik verheugen ons. Een extra vrije dag, actief naar buiten en of heerlijk eten.

Wil jij checken hoe jij je Paas-calorieën binnen de perken houdt? Zie Paasverleidingen en activiteiten

Hoe vier jij je Paasweekend? Kies je voor gezellig samen zijn, voor actief buiten zijn? Of geef je toe aan de traditie van paasbrunch, teveel paaseieren en gourmetten?Een combinatie kan ook! Geef hieronder je reactie en maak kans op een gratis boek “Liefde in plaats van chocola”.