Lees het verhaal van Emma. - Emotie-eten de Baas

Graag delen we onderstaan verhaal met je. Omdat het zo kenmerkend is!

Je denkt dat het om afvallen en diëten gaat, maar er is meer!

Het gaat om een vrouw, laten we haar Emma noemen, die vastzat in een vicieuze cirkel van eetbuien en zelfontevredenheid. Haar dagen waren verdeeld tussen streng lijnen en overmatig eten, en deze cyclus bracht niet alleen haar gewicht uit balans, maar ook haar emotionele welzijn.

Doobreken van het patroon van emotie-eten.

Het doorbreken van haar patroon van emotie-eten begon met haar overtuiging dat haar ontevredenheid voortkwam uit haar overgewicht. In een poging om dit probleem op te lossen, begon ze aan strenge diëten die haar beperkten in wat ze kon eten. Ironisch genoeg leidde deze restrictieve aanpak tot intense eetbuien, waardoor ze in een neerwaartse spiraal van emotie-eten terechtkwam.

De vicieuze cirkel

De vicieuze cirkel van ontevredenheid en eetbuien zorgde ervoor dat Emma steeds meer in gewicht aankwam, wat haar zelfbeeld nog verder ondermijnde. Het leek alsof ze gevangen zat in een web, zonder een uitweg te vinden.

Professionele hulp

Gelukkig besloot Emma professionele hulp te zoeken en kwam ze in aanraking met het  7 stappenplan van Emotie-eten de Baas. Dit plan bood haar de tools en begeleiding om inzicht te krijgen in haar destructieve eetpatronen en deze te doorbreken.

Het inzicht

Een van de meest opmerkelijke inzichten die Emma opdeed, was dat haar ontevredenheid over zichzelf niet het gevolg was van haar overgewicht, maar juist de oorzaak ervan. Het diëten is begonnen uit dit gevoel van ontredenheid, terwijl er helemaal nog geen sprake was van overgewicht.

Wat kan je doen als emotie-eten de baas specialist?

Met begeleiding leerde Emma om zich te richten op het verduren van haar gevoelens van ontevredenheid en negatieve zelfbeeld. In plaats van zichzelf te straffen met restrictieve eetgewoonten, leerde ze luisteren naar haar lichaam en op een gezonde manier met emoties om te gaan.

Het dieten loslaten

Het loslaten van het strikte dieet gaf haar de vrijheid om voedsel op een gebalanceerde manier te benaderen, zonder angst voor eetbuien.

Zelfacceptatie blijkt de sleutel

Na verloop van tijd begon Emma te beseffen dat haar waarde niet afhankelijk was van haar gewicht. Ze ontdekte dat zelfacceptatie de sleutel was tot het doorbreken van de cyclus van eetbuien en diëten. Ze is hiervoor zelf actief hulp gaan zoeken bij een haptonoom.

Emma’s verhaal is een herinnering dat het niet altijd gaat om het veranderen van ons lichaam, maar om het veranderen van de relatie met onszelf. Emma heeft niet alleen haar eetpatronen doorbroken, maar heeft hulp kunnen vragen voor het ‘echte’ probleem.

Haar verhaal inspireert ons en hopelijk ook jou om je altijd bewust te zijn dat niks is wat het lijkt.

Wil jij dit ook voor jou en jouw client? Geef je op voor onze nascholingen.

Coachend begeleiden + Emotie-eten de baas basis met korting in 2024 – Emotie-eten de Baas

Doe jij dit al maar wil je jezelf verdiepen?

Terugkomdag Emotie-eten de baas – Emotie-eten de Baas

Emotie-eten de baas buiten de praktijkruimte – Emotie-eten de Baas

Webinar Emotie-eten de baas 7 stappenplan in de matrix – Emotie-eten de Baas

Warme groet,
Sara en Judith