Koud, nat, binnen zitten.... - Emotie-eten de Baas

Koud, nat, binnen zitten….

Herfst, de tijd om vaker binnen te zitten. Zeker als je niet van regen en kou houdt. Om te genieten bij de kachel, om vaker op de bank voor de TV te hangen, of om lekker te lezen, een spelletje te doen, de legpuzzels van zolder te halen of de administratie bij te werken.

Dat klinkt allemaal prima. En lukt het jou om te genieten van het ‘Cocoonen’ zonder erbij te snoepen? Of staat lekker binnen relaxen voor jou gelijk aan: GEZELLIG, dus iets LEKKERS  bij de koffie en thee, vaker een WIJNTJE  met Hapjes etc?

Ik vind dat allemaal heerlijk die extra wijntjes, hapjes, chocolademelk, speculaas. Maar… inderdaad, aangezien ik ook al minder lichamelijk actief ben raak ik snel ‘stuffed’. Een te volle buik, volle darmen. Vaak slaap ik slecht met een volle buik en voel ik me de dag erna lusteloos en schuldig.

Wat uiteindelijk altijd weer beter werkt: tja, iedere dag naar buiten, zelfs als het regent. Een korte wandeling. Even werken in de moestuin. Uurtje sporten in of naast de sportschool. Of lekker uitwaaien in het bos of op het strand. Uiteraard met het risico dat je helemaal doorweekt raakt van de regen. En met grote kans dat je je daarna fitter voelt! Ongemerkt heb je een paar honderd calorieen verbrand. Hoe fijn is dat?!

Het goede nieuws is, dat je na deze buitenactiviteiten nog tijd genoeg over om op de bank of aan de keukentafel te zitten, met je puzzel, je breiwerk of je administratie. Waarschijnlijk voel je je prima, geniet je van de warmte en heb je geen gesnoep nodig om te GENIETEN!  Hoe lukt jou dat?