Het staat zo gezellig! Ja, een paastak ook ;-) - Emotie-eten de Baas

Het staat zo gezellig! Ja, een paastak ook ;-)

 width=Het staat zo gezellig, zo’n schaal vol gekleurde chocolade paaseitjes. Absoluut! Aantrekkelijk felle kleuren en heerlijke inhoud. Oh ja, die groene heb ik nog niet geproefd. En daar gaat nummer 3 in mijn mond. Inderdaad, bij mijn eerste kopje koffie. De score na 2 mokken koffie, 2 glazen thee in de middag, een paar keer langslopen en ’s avonds koffie en thee op de bank bij de TV? Met het schaamrood op mijn kaken kom ik tot ongeveer 12 eitjes.

Ooooh, dat valt toch mee? Is dat zo? Mijn tandarts denkt daar vast anders over en mijn kleding en weegschaal ook. Met circa 40 kcal per stuk levert het gegraai in de ballenbak bijna 500 kcal extra op. Is dat erg? Tja, het is een 1/4 van mijn dagmenu erbij.

En het is zo jammer dat ik 40 dagen voor Pasen niet vast, zoals Katholieken vroeger, maar bijna 40 dagen Paaseitjes eet. Oeps: bijna 20.000 kcal erbij!

 

 

Als je net als ik last hebt van Verleidings-eten (en Emotie-eten als ik moe of zielig ben) dan werkt het als je:

-geen onnodige verleidingen in het zicht legt

-evenmin verleidingen in je keukenkastjes, koelkast of geheime plek hebt

-niet aan de chocolade eitjes begint. De lekkere smaak is een beloning waardoor je er steeds meer van wilt! Dat weten jij en ik al jaren.

Voedingsprofessoren hebben dat ook wetenschappelijk, zo vernam ik onlangs op een congres. Toegeven aan de verleiding maakt de ‘graving’ steeds sterker!

“Maar mijn kinderen vinden de schaal met paaseitjes zo leuk”. Tja. Mogelijk vinden jouw kinderen het ook leuk als je huis op een andere manier in Paassfeer komt:

-kies voor een mooie paastak die je samen versiert

-plaats een serie gele kuikentjes op je keukentafel

-geniet van een bakje  met narcissen of hyacinten

-ga paaskuikentjes haken, breien of maken van wolpompoentjes

-schilder of kleur samen gekookte eieren. Wij deden dat als pubers nog met oma. LOL!

Wat is jouw tip om de paaseitjes buiten de deur te houden? Deel het met ons en inspireer ons tot een gezonde paas periode!