Emotie-eter of Verleidingseter - Emotie-eten de Baas

Emotie-eter of Verleidingseter

Emotie-eter of Verleidingseter

pop-staandBen jij een emotie-eter of een verleidingseter? Of denk je dat je beide bent, zoals een groot deel van mijn cliënten zuchtend concludeert. De Emotie-eten de baas specialisten© richten zich met name op vrouwen die het emotie-eten onder blijvend onder controle willen krijgen, zodat het afvallen gemakkelijker gaat. Een deel van de vrouwen laat zich individueel begeleiden, een deel kiest voor de stimulans van een groep. Hoe lukt het deze vrouwen om het emotie-eten onder controle te krijgen?

[dt_quote type=”blockquote” font_size=”big” animation=”none” background=”plain”]Fenna Janssen: we starten altijd met de Emotie-eter of Verleidingseter Test[/dt_quote]

Situaties waarin een emotie-eter gaat eten:
1. Op een feestje houd ik me keurig in, thuis duik ik de koelkast in en snaai alsnog
2. Als ik moe ben, dan vul ik mijn lege batterij met troosteten
Verleidingseters herkennen zich mogelijk in onderstaande:
3. In een wokrestaurant kan ik mij slecht beheersen, dan schep ik drie keer op
4. Wijn en hapjes op een borrel? Nee zeggen vind ik moeilijk

Nieuwsgierig? Vul nu zelf de Emotie-eter of Verleidingseter Test in (kost 5 minuten).
Hoe scoor jij op de test? Ben je vooral een emotie-eter? Een verleidingseter? Of scoor je op beide hoog, zoals een groot deel van mijn cliënten?
Als je hoog scoort en je wilt afvallen, dan is het nodig om eerst het patroon van emotie-eten of verleidingseten te onderzoeken en te veranderen. Het heeft geen zin om een 1000 kcal dieet te volgen, om crackers met rosbief of rookvlees te eten, om de hele dag op wortelen te kauwen als je bij de eerste de beste verleiding overstag gaat en op een verjaardag toch gebak en 7 hapjes neemt. Streng lijnen maakt de verleidingen alleen maar groter.

Als je jezelf uithongert, dan is het ook veel moeilijker om een snaaibui te weerstaan. Je humeur daalt vaak bij een streng dieet. Als je jezelf zielig vindt omdat je haast niets mag eten, als je sneller geïrriteerd bent, dan lok je je eigen eetbuien eigenlijk uit.

Wil jij afvallen? Dan zou ik het fijn vinden als jij je eetpatronen gaat onderzoeken. Als je hierbij begeleiding wilt, dan ben je welkom. Beloof mij in ieder geval dat je niet streng gaat lijnen. Daarmee raak je namelijk van je pad af.
Hoe scoor jij op de test? Ben je vooral een emotie-eter? Een verleidingseter? Deel het met ons en maak kans op een gratis boek “Liefde in plaats van chocola”.
In een volgend bericht onderzoeken we het patroon van emotie-eten via 3 stappen.