Corona kilo's er snel weer af? Of kies je voor blijvend gezonder leven? - Emotie-eten de Baas

Corona kilo’s er snel weer af? Of kies je voor blijvend gezonder leven?

Mooi weer, we mogen weer naar buiten, zelfs buiten sporten en wat blijkt….. je lichaam voelt futloos en mogelijk verzwaard door Corona-kilo’s. Al dat binnenzitten en thuiswerken heb je misschien niet als prettig ervaren. Dat je er ook nog van bent aan gekomen is helemaal niet fijn.

Zucht.

Wellicht heb je de neiging om ‘even snel 5 kilo kwijt te raken’, zodat je je prettiger voelt in je luchtige zomerjurk, t-shirts, rokjes en badpak. Mogelijk heb je al veel ervaring met streng lijnen en vlot de eerste kilo’s te zien verdwijnen. Lekker nietwaar? Dat geeft zo’n goed gevoel.

Begrijpelijk. Herkenbaar. En… waarschijnlijk weet je ook waar deze QUICK FIX toe leidt. Inderdaad, vaak tot een paar keer ‘over de schreef gaan’. Omdat je jezelf namelijk heel strenge eisen oplegt. Daarna volgt het SCHULDGEVOEL. En het idee: HET MAAKT NU TOCH NIETS MEER UIT, DUS IK EET DOOR’.  Nadat je de weegschaal te veel ziet stijgen begin je weer aan de volgende ronde van de welbende VICIEUZE CIRKEL.

En als je het deze keer eens anders zou doen. Als je zou voelen dat het inderdaad balen is dat je bent aangekomen. Als je tijd neemt om na te gaan hoe dit gekomen is. Door veel binnen zitten, door frustratie-eten, door belonings-eten, verleidingseten (omdat je thuis meer te snoepen hebt en je niet geremd wordt door blikken van collega’s?), door onvoldoende structuur in je eten of door veel te weinig beweging.

Kijk eerst van wat de OORZAKEN zijn. Daarna mag je zuchten, balen, boos zijn of teleurgesteld in jezelf. Tja. Het leed is al geschied. Al je ENERGIE zetten op schaamte en frustratie levert weinig op. Onze uitnodiging: FOCUS op STAPPEN in de goede richting. Bedenk hoe je weer actiever kunt worden en gezonder kunt gaan eten.

Voor jou kan dat betekenen dat je vaker gaat fietsen en ’s avonds een cracker met kaas eet i.p.v. een halve zak chips. Voor een ander dat zij de alcohol door de week laat staan en de gevulde koeken inruilt voor een volkoren boterham. Weer gewoon 3 x per dag eten kan ook een goede eerste stap zijn.

Onze UITNODIGING  en WENS: ga niet streng lijnen om je extra kilo’s er voor de zomer nog even af te krijgen. Ga deze keer op een gezonde manier zorgen dat je gewicht verliest en spiermassa opbouwt. Als je daar begeleiding bij wenst, dan ben je welkom voor een gratis intakegesprek bij een dietist of gewichtsconsulent en Emotie-eten de baas specialist© in jouw regio. Klik hier voor de locaties.