Nascholing professionals: “Coachend begeleiden”

Wil jij meer Energie na je spreekuur? Je cliënt in actie krijgen? Niet meer trekken aan een dood paard?Dan help ik je graag via de geaccrediteerde nascholingen:

Coachend Begeleiden (1 dag) nascholing-coachend-begeleiden-programma-en-details-2017

Accreditatie: voor diëtisten, POH-ers en gewichtsconsulenten (ADAP en NVvPO 5 punten, BGN 2,5 punten).

Mijn missie is meer professionals praktisch bij te scholen in het effectief begeleiden van mensen die blijvend gezonder, fitter en slanker willen zijn. Daarnaast wil ik landelijk collega’s bijscholen in het begeleidien van emotie-eters, zodat we samen meer mensen kunnen helpen het emotie-eten definitief onder controle te krijgen.

Coachend begeleiden, 1-daagse training, zie overzicht met actuele data

Trainingslocatie: Care for Women, Koningin Wilhelminalaan 1 Amersfoort. 7 min lopen vanaf station en gratis parkeren.

Opzet: zeer interactieve nascholing voor 8 – 20 deelnemers

Lia Cruiming 2014: “Inhoudelijk fijne training met veel praktisch toepasbare oefeningen. Leuke groep met veel interactie. cijfer 9”

Wil je deelnemen? Klik hier.

Training in jouw regio: op verzoek kan ik de 1-daagse trainingen geven in jouw regio, indien je zelf voor minimaal 10 deelnemers, een zaal en catering zorgt. Email voor overleg: info@emotie-etendebaas.nl.

Diëtisten en gewichtsconsulenten komen na het volgen van de 5 scholingsdagen in aanmerking voor een licentie ‘Erkend Emotie-eten de baas specialist©’. Dat betekent onder meer 2 x per jaar bijscholing, instructie video’s, documenten voor je cliënten, PR-adviezen en doorverwijzingen via emotie-etendebaas.nl (via de website en Facebook).

Resultaat van de nascholing Coachend begeleiden: energie na het spreekuur!

Ken je ze? Cliënten die jou energie geven? Ze zijn open, ze volgen je adviezen op, ze veranderen hun leefpatroon en zijn therapietrouw. Ideale cliënten! Maar wat doe je met cliënten of patiënten die jou energie kosten? Die slachtoffergedrag vertonen? Raak je geïrriteerd? Voel je je moedeloos? Deze cliënten vragen om een andere aanpak: coachende begeleiding.

Beoordeling van de zes scholingen Coachend Begeleiden in 2012-2016: cijfer 8,5. ‘Praktische tips gekregen’. ‘Het slachtoffergedrag durf ik nu wel bespreekbaar te maken’. ‘Tijd vloog voorbij’. ‘Prettig te horen dat collega’s soms ook vastlopen met lastige patiënten’. Zie ook de Evaluatie Coachend Begeleiden van 20 juni 2013.

“Hoi Fenna, Ik vond je workshop erg geslaagd. Ondanks dat ik een coach opleiding heb gedaan heb ik toch nog een aantal leuke tips gekregen. Ik las laatst je verhaal in het boek ‘Koplopers’ leuk om te zien dat je zo ondernemend bent. Een goed voorbeeld voor veel andere diëtisten. Mvg,Eveline van de Waterlaat”, nav workshop Coachend Begeleiden bij Alumni HAN.

Coachend begeleiden zorgt voor meer vertrouwen en openheid bij de patiënt. Hiermee komt sneller op tafel waarom het de patiënt niet lukt om gezonder te gaan leven. Onderliggende problemen kunnen besproken worden.“En dan? Dan wordt een beerput van ellende opengetrokken, waar ik niets mee kan!” Fenna Janssen hoort dit vaak van diëtisten en praktijkondersteuners tijdens workshops.

Een coachende stijl wil zeggen dat je de patiënt begeleidt in zijn/haar zoektocht en verandering. Jij hoeft als hulpverlener niet de problemen op te lossen. Luisteren en doorvragen geeft de patiënt vaak al voldoende inzicht om de problemen zelf aan te pakken.

De resultaten van de cursus Coachend Begeleiden

  • Je verkrijgt inzicht in jouw eigen voorkeursrol als begeleider: ben je een Redder, Aanklager of Slachtoffer.
  • Je leert coachingsvaardigheden aan: je leer het proces te bespreken ( ‘Ik voel weerstand’) i.p.v. de inhoud (‘U wilt niet naar de sportschool, houdt u van zwemmen? Wandelen?’).
  • Je krijgt handvatten voor verdieping in je gesprekken, zodat de kern van het probleem boven tafel komt.
  • Je gesprekken worden leuker, gemakkelijker.
  • Je beseft dat je niet iedereen kunt ‘redden’.
  • Energie na het spreekuur! Ook bij ‘lastige’ patiënten.

Wil je deelnemen aan deze nascholing, klik dan hier.

Persoonlijk contact?

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.

(* = altijd invullen)

U ontvangt uiterlijk binnen 5 werkdagen (vakanties uitgezonderd) een reactie op uw bericht.